Laatste

Zaterdag 17 maart in Grote Kerk Hasselt Orgelconcert Minne Veldman

HASSELT – Op zaterdag 17 maart 2018 geeft de bekende organist Minne Veldman zijn jaarlijkse orgelconcert in de Grote of Stephanuskerk te Hasselt. Het concert begint om 20.00 uur. Er wordt een groot videoscherm opgesteld, waarop te zien is hoe de organist het vermaarde Rudolf Knol-orgel (1806) bespeelt. Dat doet hij met een afwisselend programma, waar hij vooraf ook een korte mondelinge toelichting op geeft.

Veldman begint zijn concert met een liedbewerking van Willem Hendrik Zwart en composities van Bach en Krebs, gevolgd door een grootse compositie van de Hongaarse componist Franz Liszt: ‘Präludium und Fuge über den Namen B.A.C.H.’ Na een eigen koraalbewerking vermeldt het programma twee werken uit de Franse romantiek: het aangrijpende ‘Marche Funèbre et Chant Séraphique’ (Dodenmars en Engelenzang) van Alexandre Guilmant en een spectaculaire ‘Final’ van Marcel Dupré. Het concert wordt besloten met een eigen koraalfinale van de concertgever. De koraalbewerkingen staan deze avond in het teken van Passie en Pasen.

Er is deze keer geen pauze. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot ontmoeting en napraten onder het genot van een kopje koffie. Ook zijn er cd’s en orgelboeken van Minne Veldman te koop. Het concert begint om 20.00 uur. De kerk gaat open om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt €10 voor volwassenen en €5 voor jeugd van 12 t/m 17 jaar. Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie, waaronder het volledige programma, is te vinden op www.minneveldman.nl.