Laatste

Lichaam van overboord geslagen man gevonden

Het lichaam van de 56-jarige matroos uit Polen is gevonden. Dat laat de Nederlandse Kustwacht weten. De man sloeg zondagochtend overboord van een binnenvaartschip en kwam niet meer boven water.

Direct na de melding werden vier boten van de KNRM Urk en Lemmer en een helikopter opgeroepen om te zoeken naar de man. Zij doorzochten tevergeefs het hele gebied. Daarom werd het team van SOAD Urk ingezet om te dreggen. Rond kwart voor vier kwam het bericht dat de man was gevonden.

Volgens een woordvoerder van de KNRM kon dankzij informatie van het schip en van de politie achterhaald worden waar de man ongeveer overboord was geslagen. Daar is het dregteam gaan zoeken en heeft de man uiteindelijk gevonden.

Het is nog niet duidelijk waardoor de man van het schip is gevallen. Daar wordt onderzoek naar gedaan. De politie Friesland laat weten dat het lichaam van de man wordt onderzocht.

Behalve de KNRM waren ook boten van Rijkswaterstaat en de politie uitgevaren. Het scheepsvaartverkeer werd tijdens de zoektocht stilgelegd.