Laatste

Flevoland editie van Nationale Fietsweek bijna van start

Utrecht, 19 juni 2017 - Op 26 juni start de tweede editie van Love to Ride Nederland: de Nationale Fietsweek. Tijdens deze landelijke fietscompetitie registreren deelnemers een week lang al hun fietsritten in een handige app. Love to Ride is een internationale fietsstimuleringscampagne en was al een succes in Italië en Engeland. Vorig jaar haalde de Fietsersbond dit initiatief naar Nederland. Hiermee wil de organisatie het gebruik van de fiets op een positieve manier stimuleren. De campagne richt zich vooral op werknemers, maar ook privéritten tellen mee voor het klassement. Dit jaar is er een extra provinciale editie: de Fietsweek Flevoland.

Eerste organisaties aangesloten
Verspreid door het hele land sluiten werkgevers zich aan bij de Nationale Fietsweek Love to Ride. Zo dragen zij bij aan fitte en vitale werknemers. Het stimuleren van fietsgebruik heeft een positieve impact op de omgeving. Werknemers die de auto vaker laten staan, dragen bij aan filevermindering. Bovendien hebben kantoren minder parkeerplekken nodig. De fietscompetitie bevat een leuk competitief element: organisaties kunnen het in teams tegen elkaar opnemen. Het winnende team met de meeste fietspunten in het algemeen klassement wint een mooie prijs. Een leuke en speelse manier om fietsgebruik te stimuleren.

Fietsweek Flevoland
In de provincie Flevoland gaat tegelijkertijd met de nationale campagne de Fietsweek Flevoland van start. Deelnemers die woonachtig zijn in deze provincie strijden tegen elkaar om de hoogste klassementsscore. Daarmee maken zij kans op extra prijzen. De provincie Flevoland wil hiermee het fietsgebruik ook in de jongste provincie van Nederland een extra impuls geven.

Aanmelden tot 25 juni
Organisaties die de Nationale Fietsweek of Fietsweek Flevoland onder hun werknemers willen promoten, kunnen zich nog tot 25 juni aanmelden via www.lovetoride.net. Ook individuele deelnemers kunnen zich registreren via deze website en een eigen team aanmaken. Elke deelnemer maakt automatisch kans op mooie prijzen, waaronder een splinternieuwe fiets. Zo zorgen we samen voor meer frisse, uitgewaaide collega’s!