Laatste

50 JAAR URKER ZANGERS

Op 10 februari 2018 bestaat mannenkoor Urker Zangers 50 jaar! Op die zaterdag geeft het koor dan ook een jubileumconcert in de Urker Bethelkerk. In deze kerk heeft het mannenkoor tientallen concerten in de afgelopen 50 jaar mogen verzorgen en ook voor deze avond is gekozen voor de unieke, intieme en warme sfeer van dit bedehuis.
Het was geen gemakkelijke keuze om uit het rijke repertoire, dat inmiddels is uitgegroeid tot meer dan 600 liederen, een selectie te maken voor 1 jubileumconcert, maar de muzikaal leider van het mannenkoor, Jacob Schenk, heeft een meer dan mooie selectie gemaakt die een fraai klankbeeld geeft van wat er in de afgelopen 50 jaar met passie is gezongen en dat de veelzijdigheid van de Urker Zangers weergeeft, tevens de belangrijkste doelstelling waarvoor het koor in 1968 werd opgericht: een zo breed mogelijk, origineel repertoire hooggestemd te zingen.
De koorbegeleiding wordt verzorgd door het Ars Musica Orkest. Vanaf de oprichting in 2010 heeft dit orkest zich toegelegd op het begeleiden van koren en solisten. Het ensemble werkte meer dan eens mee aan prachtige concerten op hoog niveau. Het monumentale Meere-orgel wordt bespeeld door de talentvolle Urker organist Hendrik van Veen en de veelzijdige pianist en bevlogen musicus Jan Willem van Delft neemt plaats achter de vleugel. De algehele muzikale leiding ligt in handen van dirigent Jacob Schenk.