De charme van Urk op nationale televisie

dinsdag 24 januari 2017 12.25 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 24 januari 2017 12.27 uur | auteur: EO

Het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert gemeente Urk.

Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde op Urk. Kijk van maandag 13 t/m donderdag 16 februari a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op Urk om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Kefah, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Urk
Het pittoreske vissersdorp is sinds 1939 met het vaste land verbonden, maar toch heeft Urk nog steeds het eilandgevoel. De oude dorpskern is een wirwar van straatjes met de traditionele groen-witte hekjes waar vroeger de visnetten op lagen te drogen. Deze week gaan presentatoren Hella, Mirjam, Henk, Kefah en Bert ontdekken welke mooie verhalen er zijn te vertellen vanaf Urk. Mirjam gaat op stap met de twitterende agent Mark Cobussen. Samen struinen ze door de straten van Urk. Ook ontmoeten we Evert Coenen die allergisch is voor chemische stoffen. Hoe gaat hij daarmee om? Iedereen gebruikt make-up en deodorant en bezoek moet daar rekening mee houden. Bert gaat met Luuk Wissema op stap. Luuk geeft presentaties op scholen om te vertellen hoe waardevol je leven is. Luuk kwam zelf door een medische fout in een rolstoel en moest zijn levenslust opnieuw hervinden. Verder gaat Henk op zoek naar Geloof, Hoop en Liefde en heeft Bert mooie gesprekken op de Geloof en een Hoop Liefde-bank.

PODCAST meer audio
agenda alle activiteiten

Geen agenda gevonden

- advertenties -